Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در دوره رویداد «حقایق» و نشست مدیران حوزه‌های علوم اسلامی دانشگاهیان گفت: ماه رجب است که بهار معرفت و بهار اولیا الهی است. تقویم عبادی و تقویم انسانهای مومن با ماه رجب شروع می شود.

وی تاکید کرد: فروردین و ربیع انسانهای مومن ماه رجب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کتاب مفاتیح هم می‌بینیم که اعمال ماه را که شروع می کند با ماه رجب شروع می کند. گویی رجب آغاز ورود به یک مسیر ارزشمند است.

رستمی گفت: بعضی از بزرگان این سه ماه را به مقدمات و ورود به یک مهمانی مشغول بودند. که در رجب آن طهارت اتفاق می افتد آن غبار زدایی و پاکی اتفاق می افتد یا تخلیه و در شعبان  آن آراستگی و لباس زیبای بندگی و مهمانی خدا و در ماه مبارک رمضان ورود به آن ضیافت الهی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در ادعیه اعمال شریف و مراقبت ویژه در این ماه وارد می شود. شما عزیزان خودتان اهل توجه هستید و هم راهبر و حرکت دهنده دوستانتان هستید. ما هم باید به خودمان توجه کنیم هم مخاطبان و اطراف خود را  به مراقبات این ماه و ماه‌های بعد متوجه کنیم .

رستمی تصریح کرد: بعضی از بزرگان می فرمایند اگر کسی شب قدر را احیا بگیرد معنایش این نیست که یکی از شب های قدر را شب تا صبح بیدار بوده باید درک لیله القدر را داشته باشد. بعضی ها می فرمودند اگر می خواهید به درک لیله القدر برسید از اول رجب دعا کنید.

حجت الاسلام رستمی گفت: نکته دوم که محضر شما عزیزان باید یاد آوری کنم موضوع مأموریت مهمی است که متوجه جبهه حق است ما اگر به آن جهت‌دهی که حضرت آقا و حضرت امام در بیاناتشان دارند و بر اساس اشراف هم اشراف فعلی! هم اشراف تجربی هم اشراف خبری و اطلاعاتی و هم اشراف هدایتی و موهبتی که امام و حضرت آقا داشتند، محورها را به خوبی برای ما مشخص می‌کنند که آن محورها نشان می دهد که الان خط اول و محور اصلی مبارزه و دفاع و حمله کجاست.

وی تاکید کرد: یک زمانی حضرت امام فرمودند جنگ اولویت اول کشور است، خیلی‌ها غفلت کردند. امام در آن نامه ای که به منشور روحانیت معروف شد دغدغه ها و گلایه مندی هایی دارند آنجایی که سلام می دهند به شهدای طلبه که رساله علمیه و عملیه خود را با مرکب خون نوشتند، در اینجا خوب است که یادآور بشوم که اگر برای غیر خدا کار کنیم هم در دنیا و هم در آخرت ضرر کرده ایم و تلاش بکنیم از محضر امام رضا علیه السلام و اولیا خدا در این ماه بتوانیم اخلاص را هدیه بگیریم.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی گفت: دشمن دارد روی ذهن، فکر، امید، باور، اعتقاد، تصمیم و نظام اراده و شناخت و تصمیم جامعه کار می‌کند دشمن هم سیستم محاسباتی مسئولین را هدف قرار داده و هم مردم را نشانه گرفته است و بر این اساس ماموریت ما ویژه است که بر ارتقاء فرد، تبیین درست میدان، تفکیک صورت و سیرت انقلاب و مواظبت از صورت انقلاب کار کنیم و مراقب باشیم که جای جلاد و شهید عوض نشود و رهبری امسال دیگر رسما فرمان دادند و آن فرمان جهاد تبیین است. 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: جهاد تبیین مولفه های خودش را دارد شما هم اشراف دارید، ولی این دعوت و مطالبه نشان می دهد که نقطه آسیب در حال حاضر آنجاست آن سنگری که ممکن است خط را بشکند و اگر بشکند جبهه دور خواهد خورد و مقاومت ما در جاهای دیگر بی اثر خواهد شد. این خط است، خط تبیین، خط روشنگری، آگاه سازی و مصونیت بخشی.

وی افزود: فضا، فضای سختی است، همه ما موظفیم، هم شبکه عناصر مومن پای کار و هم مخاطبین دارای حوزه نفوذ و باید قلمرو نفوذ خودمان را بشناسیم، ارتباط بگیریم، محتوا برسانیم، آگاه‌سازی کنیم، مصونیت بخشی کنیم، دستگیری کنیم و رهایشان نکنیم. جنگ جنگ سختی است چون میدان و مولفه‌های میدان، تکنولوژی، ابزار، دانش و مدیریت دست دشمن است. 

وی در ادامه گفت: اخیرا هشتگ پرچم افتخار در اینستاگرام فیلتر شد. این شعار دیگر نه تروریست است نه ترویج خشونت و نه نژاد پرستی. کسی در سالگرد تاسیس انقلاب و نظام یک پرچم بگذارد این را هم فیلتر می کنند از سوی دیگر بدیهی ترین خواسته ها و مطالبات یک ملت که ابراز علاقه به حاج قاسم است به عنوان تروریست حذف می‌شود اگر مقاومت کنید صفحه‌تان حذف می‌شود، برای همین است که حضرت آقا می‌‌فرمایند جبهه تبیین و جهاد تبیین اینجاست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امید جامعه نهاد رهبری رهبری هم اشراف ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۲۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران

داود حسنلو نویسنده، پژوهشگر و کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: حقوق فرهنگی در بردارنده تمام اعتقادات، ارزش‌ها و رفتار‌های بشری است که با حقیقت وجودی آدمی مطابقت دارد و هویت وی را شکل می‌دهد.

وی ادامه داد: فرهنگ و حقوق فرهنگی در زمره مسائلی هستند که توجه و سرمایه‌گذاری در آن رشد و تعالی جامعه را به همراه خود خواهد داشت. خانواده به عنوان رکن اساسی و بنیادی جامعه، نقش بی بدیل در تعالی و یا انحطاط و اضمحلال جامعه ایفا می‌کند. به واقع توسعه فرهنگی و حرکت به سمت کمال و رشد نیازمند آن است که از ابعاد مختلف در جامعه اجرا شود. از این‌رو حرکت در این مسیر باید ابتدا از هسته اولیه جامعه صورت گیرد.

شناسایی حقوق فرهنگی، خانواده عامل توسعه فرهنگی

حسنلو یکی از ابعاد توسعه فرهنگی، که نیازمند بررسی و توجه است را شناسایی حقوق فرهنگی خانواده معرفی کرد که هر یک از اعضای آن و بررسی تعهدات دولت‌ها در قبال این نهاد است.

این پژوهشگر و نویسنده در باب حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران اظهار کرد: در این زمینه می‌توان به قوانین و سیاست‌گذاری‌هایی اشاره کرد که در حیطه قانون اساسی، قانون مدنی، قانون مجازات اسلامی، قانون تامین زنان و کودکان بی سرپرست و قانون تعالی جمعیت و خانواده مصوب ۱۴۰۰ است.

وی درباره حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون اساسی تشریح کرد: قانون اساسی عالی‌ترین سند حقوقی یک کشور و راهنمایی برای تنظیم قوانین دیگر است. قانون اساسی تعریف‌کننده اصول سیاسی، ساختار، سلسله مراتب، جایگاه و حدود قدرت سیاسی دولت یک کشور و تعیین و تضمین کننده حقوق شهروندان کشور است. در مقدمه قانون اساسی ایران، نهاد خانواده به عنوان واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان مورد شناسایی واقع شده است. هم چنین در مقدمه این قانون تاکید می‌شود که خانواده زمینه‌ساز حرکت تکاملی و رشد دهنده انسان است. در این راستا نقش مادری نیز به عنوان نقشی حیاتی و فرهنگ ساز و الگوساز در جامعه تلقی می‌شود.

وی افزود: در اصل دهم این قانون مقرر شده که از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌های مربوط باید در راستای آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.

این کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی همچنین حقوق فرهنگی برجسته شده در این قانون را شامل اصل ایمان به یگانگی خداوند و حاکمیت شرع، حق داشتن محیط مناسب برای رشد فضائل اخلاقی و مبارزه با فساد و تباهی، حق بر تربیت بدنی و ورزش رایگان برای همه اقشار جامعه، حق بر مشارکت کلیه مردم در سرنوشت فرهنگی، حق آموزش زبان عربی در راستای فهم مسائل دینی و گسترش فرهنگ اسلامی دانست.

وی در معرفی حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون مدنی نیز گفت: هر چند قانون مدنی مجموعه‌ای از ماده‌های قانونی است که اساسی‌ترین قواعد قانونی حاکم بر ارتباطات اشخاص با یکدیگر را در جامعه بیان می‌کند و به عنوان پیکره اصلی حقوق خصوصی کشور شناخته می‌شوند، لیکن برخی از مواد این قانون به مقوله فرهنگ و حقوق فرهنگی اشاره نموده است که از آن جمله در ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی آمده است: «زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.» همچنین در ماده ۱۱۰۴ قانون مدنی هم زن و شوهر را به تلاش برای زندگی مشترک تشویق کرده و آورده است: «زوجین باید در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد خود به یکدیگر معاضدت نمایند.» قوانین و مقررات نمی‌توانند به تنهایی ضامن یک زندگی مشترک باشند و با این اوصاف، تنها ضامن بقای زندگی مشترک، هم مهر و محبت بین زوجین و ایثار و حسن معاشرت آنها در زندگی است.

حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران

حسنلو ادامه داد: حق فرهنگی دیگری که قانون مدنی نسبت به آن توجه داشته است امور اخلاقی است که رعایت نکردن آن در حوزه حضانت مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا ماده ۱۱۷۳ بیان می‌کند: «هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند.» دیگر حق فرهنگی مطروح در قانون مدنی ایران توجه به احترام به والدین به عنوان یک اصل اخلاقی و دینی است.

وی درباره حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در قانون مجازات اسلامی بیان کرد: قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در برخی موارد خود به موضوع فرهنگ و حقوق فرهنگی اشاره کرده است. از جمله ماده ۸۸ آن که یکی از مجازات‌های کودکان یا نوجوانان بزهکار را فعالیت در مراکز فرهنگی و آموزشی دانسته است. همچنین این ماده، یکی از تصمیمات دادگاه را سپردن طفل یا نوجوان به والدین و تضمین گرفتن از آنان نسبت به توجه به حقوق اخلاقی و تادیب کودک دانسته است. علاوه بر این در این قانون مجازات‌هایی در راستای حمایت از حقوق فرهنگی خانواده تعیین شده است و حتی دولت برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، پرداخت تسهیلات کم بهره ایجاد مشاغل خانگی را به خانواده‌های زندانیان و افراد آسیب دیده در اولویت کاری خود قرار داده است.

این پژوهشگر همچنین در خصوص دیگر شاخه حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران به قانون تامین زنان و کودکان بی سرپرست اشاره کرد و افزود: در ماده ۴ این قانون حمایت‌های مختلفی مقرر شده است که شامل حمایت‌های فرهنگی، اجتماعی شامل ارائه خدماتی همانند خدمات آموزشی (تحصیلی)، تربیتی، کاریابی، آموزش حرفه و فن جهت ایجاد اشتغال، خدمات مشاوره‌ای و مددکاری جهت رفع مسائل و مشکلات زندگی مشمولان و به وجود آوردن زمینه ازدواج و تشکیل خانواده می‌شوند. در این راستا و در راستای ارتقای هر چه بیشتر حقوق فرهنگی در خانواده، بررسی حقوق فرهنگی خانواده در مبانی اسلامی و مقایسه آن با عرصه بین‌الملل و ارائه راهکار‌هایی با استناد به مبانی دینی پیشنهاد می‌شود.

وی در پایان سخنانش حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون تعالی جمعیت و خانواده مصوب ۱۴۰۰ را تشریح کرد و گفت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) قانون تعالی جمعیت و خانواده در سال ۱۴۰۰ در ۷۳ ماده در جهت افزایش جمعیت و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری به تصویب رسید. این قانون با هدف ترغیب جوانان به ازدواج و بسته‌های تشویقی گوناگونی را برای جوانان متاهل مدنظر قرارداد. این قانون تشویق‌هایی برای ازدواج و فرزندآوری قرار داده شد تا چنان چه زوج‌های جوان دارای فرزند شوند، دولت موظف به انجام این تشویق‌ها شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی
  • اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • شکل‌گیری امید‌آفرینی در جامعه پس از مشاهده دستاوردهای پژوهشی سمپادی‌ها
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»